​Молодик, що заразив вісім своїх подруг ВІЛ, помер від туберкульозу

Молодий чоловік з Румунії, що заразив вісім своїх подруг ВІЛ, помер від туберкульозу після повернення з Італії, пише The Mirror.

Факт, що 25-річний Деніел Деку (Daniel Decu) був носієм вірусу, набув розголосу лише після того, як стали відомі результати розтину і причини його смерті. Після публічного оголошення діагнозу навколо покійного розгорівся скандал – вісім його колишніх коханок здали аналізи на ВІЛ, і їх результат виявився позитивним. Відомо, що перевіритися вирішили ще 40 жінок.

Мати молодої людини Олена Секу (Elena Secu) стверджує, що її син заразився ВІЛ ще дитиною під час перебування в лікарні.

«Дені відвідував психолога, який готував його жити з цим вірусом. Я також говорила йому з 12 років, що він повинен берегтися. У мого хлопчика завжди був з собою презерватив», – зазначила вона.

При цьому Олена Секу заявляє, що Деніел не приховував своєї хвороби від подруг, хоч і не афішував її. 

«Він помер від туберкульозу, а не від будь-яких ускладнень, пов’язаних з вірусом ВІЛ», – підкреслила мати молодої людини.

Відомо, що за рік до смерті Деку повернувся з Італії, де також жив протягом року. Там він вів нічний спосіб життя, відвідуючи вечірки і дискотеки.

The Mirror зазначає, що випадки захворювання на туберкульоз є досить поширеним явищем серед ВІЛ-інфікованих людей. Близько 25 відсотків носіїв цього вірусу вмирають саме від туберкульозу.


Эпитафии, соболезнования, некрологи – все это Вы найдете на сайте Эпитафии.ру. Тут разные, но уникальные и красивые образцы эпитафий. Обращайтесь.