На Житомирщині розслідують розтрату лісниками державних коштів

Оперативники управління державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС Житомирщини викрили посадових осіб лісового господарства одного з районів регіону у розтраті понад 200 тисяч державних коштів. 

Про це репортеру повідомили в УМВС.

Правоохоронці з’ясували, що службовці державного підприємства районного лісгоспу за результатами аукціонів із продажу ресурсів необробленої деревини уклали договори на постачання сировини товариству з обмеженою відповідальністю. Проте в умовах договору не були зазначені пункти, які б передбачали оплату послуг з транспортування деревини на виробничу базу ТОВ.

Відтак, упродовж 2013-2014 лісгосп за державні кошти здійснював перевезення лісу. Загальна сума витрат на виконання послуг склала понад 200 тисяч гривень.

Як повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС Житомирщини Сергій Вязмікін, за викритими фактами відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Чинне законодавство за подібні дії передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.