Очолює децентралізацію в АП 26-річна житомирянка

Департамент місцевого самоврядування та децентралізації Адміністрації президента очолює 26-річна Катерина Кодоненко, пише “Українська правда“.

Її призначили на цю посаду 3 жовтня цього року, а 22 жовтня Кодоненко присвоєно 5 ранг державного службовця.

До цього вона була помічником-консультантом Апарату Верховної Ради: з січня 2013 року до липня 2014 року – без поширення дії закону “Про державну службу”, а з липня до вересня цього року – з поширенням дії закону про держслужбу.

Стаж держслужби Кодоненко – з 10 липня цього року (загальний стаж – понад 8 років), як зазначено в біографічній довідці на сайті президента.

Кодоненко улітку 2010 року завершила Київський національний університет внутрішніх справ за напрямком “Правознавство”, має диплом юриста.

Із березня 2011 року до червня 2014 року Кодоненко значилася юрисконсультом ПАТ “Житомирський завод огороджувальних конструкцій” (Житомир).

Головою правління ПАТ “Житомирський завод огороджувальних конструкцій” є нинішній перший заступник голови Адміністрації президента Геннадій Зубко.

У Адміністрації президента дали зрозуміти, що люди з великим досвідом часто підпадають під люстрацію, тоді як незаплямованим фахівцям можна дорікнути за брак досвіду.

Керівник прес-служби президента Андрій Жигулін у коментарі “Українській правді” сказав: “Після революції гідності процес змін у країні не зупинити. До Верховної Ради потрапляє чимало молодих облич”.

“Катерина Кодоненко попри свій вік має вищу юридичну освіту, має досвід розробки у Верховній Раді понад 30 проектів законів за різними напрямками. Включаючи і житлово-комунальне господарство, і зміни до державного бюджету, і соціальні питання вона піднімала”, – зазначив Жигулін.

“Чи може вона займати високу посаду в Адміністрації президента – покаже майбутній конкурс, який відбудеться найближчим часом згідно закону. А поки Катерина тимчасово буде виконувати функції керівника департаменту (АП) місцевого самоврядування та децентралізації”, – сказав він.

Жигулін також пообіцяв, що підсумки цього конкурсу буде оприлюднено.

Він також наголосив, що Кодоненко до роботи в АП була помічником народного депутата.

Але питання, чи рекомендував її на посаду перший заступник голови АП, Жигулін переадресував самому Зубку.