Опалювальна система: типових оцінок витрат не існує

Любов майбутніх власників бюджетного житла до повсюдної економії можна використовувати для кваліфікованого пояснення вибору тієї чи іншої технології опалення. Індивідуальні розрахунки витрат на довгострокову експлуатацію дозволяють звести воєдино як інженерне бачення, так і прагнення до економії.

За сукупністю необхідних для експлуатації приватного будинку інженерних систем кожен проект виходить індивідуальним, навіть якщо застосовуються типові архітектурні рішення. Залежно від конкретної ситуації, доводиться говорити про різну допустиму потужність електромереж, про доступність або недоступність магістрального газу і матеріалів, які можна придбати, напр., на http://sp-climate.com/

Таким чином, основна думка, яку необхідно донести до замовника, полягає в тому, що не існує ніяких «типових» оцінок для витрат на монтаж та експлуатацію системи опалення, на які можна було б орієнтуватися, кажучи про дорожнечу або дешевизну технологій. Натомість вибір повинен ґрунтуватися на розрахунках для даної конкретної ситуації. Опалення – одна з найбільш вагомих статей витрат на обслуговування приватного будинку. 

Тому важлива не тільки ціна рішення, а й наступні витрати: вартість палива, планових ремонтів, заміни старого пристрою і т.п. 

В оціночних розрахунках зазвичай за відправну точку береться якийсь типовий будинок середньостатистичної площі з таким же середньостатистичним обладнанням. При цьому не уточнюються подробиці щодо розводки труб опалення, які застосовуються радіаторів та комфортної температури, яку воліють мешканці.

Все це індивідуальні параметри, але саме вони дозволяють за рахунок додаткових вкладень на етапі монтажу в підсумку істотно скоротити витрати на експлуатацію опалювальної системи.