Переможці і аутсайдери: аналіз результатів виборів до парламенту

Пройшли вибори. На політичному небосхилі засяяли нові «політичні зірки та політичні проекти».

Під час інтерв’ю на каналі UBR відомий журналіст Іскандер Хісамов сказав, що на сьогоднішній момент присутня ейфорія від того, що комуністи не потрапили до Верховної Ради. Але соціалісти також не пройшли – цілком відсутній лівий блок.

Програш КПУ був визначений: фігура Симоненка давно вимагає переобрання, та й риторика комуністів вже застаріла, не можна жити минулим, треба дивитися в майбутнє. Обрати, наприклад, Скандинавський шлях розвитку соціалізму. Партії потрібно зробити докорінні перетворення і не бути відірваною від народу.

«Свобода» на виборах до Верховної Ради набрала близько 5% голосів, втративши близько 8% виборців на минулих парламентських виборах. Одна з небагатьох партій, яка має ідеологічну основу. Десятиліттями «Свобода» боролася за місце під сонцем, за свої ідеали, пройшовши горнила революційної боротьби.

Втрата електорату пов’язана з радикальною позицією. Наш український виборець не схильний до таких жорстких методів боротьби, та й «Самопоміч» забрала більшу частину електорату. Завзяття активістів «Свободи» в деструкції комуністичних символів, зокрема, пам’яток Леніна, відлякали частину обивателів.

Як версія, «Свобода» обрала незалежний курс і перестала бути керованою, тому, і дано було друге дихання «Самопомічі». Методи боротьби «Свободи” лякають Євросоюз і це також одна з причин непотрапляння в парламент.

Щодо партії «Громадянська позиція» вона не здолала очікуваний 5% бар’єр. Згадаймо президентські вибори 25 травня, Анатолій Гриценко набрав 5,48%, йому пророкували на парламентських виборах до 10%. На президентських виборах Гриценко підтримала вся українська громадська організація «Громада і закон», яку він «кинув» на парламентських виборах, а з’єднав долю з партією «Демократичний Альянс», на жаль, союз не виправдав себе.

Щодо партії «Сильна Україна» Сергія Тігіпка, то при 5,18% на президентських виборах, 3,11% на парламентських, при мільйонах які були кинуті в передвиборну агітацію, це безповоротний програш. Про партію «Сильна Україна» Тігіпка можна забути.

«Правий сектор» – це окрема історія, якщо у «Свободи» присутній ідеологічний базис, то у «Правого сектора», тільки Коломойський і бойовики. Чесно кажучи, політичного майбутнє їх вельми туманно.

Тепер про переможців, а їх, як кажуть у нас, не судять, або поки не судять?

Блок Петра Порошенка. Порівнюючи президентські вибори, де Порошенко набрав 53,86%, то парламентські говорять про втрату довіри 21,82%, факт на обличчя. Якщо ситуація буде розвиватися далі такими темпами, падіння економіки, то навесні рейтинг президентської сили буде значно нижче.

“Народний фронт” Яценюка набрав більше 22%, укріплений комбатами і на сьогоднішній день лідирує. Проблематика полягає в тому, що там немає сильної команди, яскравих особистостей. Є представники батальйонів, які повинні знаходитися на фронті, присутні перебіжчики від «Батьківщини», а ось енергії, тієї сили, яка заряджатиме маси, вести народ до нових перемог немає.


Скачать образец акта приема-передачи можно по ссылке http://uadvokata.com.ua/akt-priema-peredachi/. Подготовленный шаблон документа также может успешно использоваться для оформления передачи автомобилей, оборудования, помещений, основных средств и других видов имущества.


Багато політологів пророкували Радикальній партії Ляшка перше місце, але народу показна бравада людини з вилами, «міцного» хлопця трохи набридла. Одна і та ж риторика, грубість, неотесаність в висловлюваннях, просто приїлися електорату. На мій погляд, цей політичний проект однієї каденції.

“Батьківщина” набрала 5,69%, падіння рейтингів цієї сили слід було очікувати. Порожні обіцянку, непідкріплені вчинками привели до катастрофічного зниження результатів. Але списувати цю політ силу рано. Не варто забувати, «Батьківщина» на сьогоднішній день має найорганізованіші осередки в усіх областях, особливо в центральній Україні.

Сенсацією цих виборів став Опозиційний блок, набрав більше 9%, йому пророкували набагато менше. Збіговисько колишніх регіоналів з Вадимом Рабиновичем – президентом Всеукраїнського Єврейського конгресу. Спритно перекинувши всю вину на сході на «більшовиків», до речі, в цьому їм підіграли опоненти, вони набрали необхідну кількість голосів.

Як бачимо, майже що всі значущі партії підконтрольні єврейським спільнотам. Зараз також боротьба відбуватиметься за те, хто займе місце опозиції. В квітня 2014 року Юлія Тимошенко ініціювала прийняття Верховною Радою закону про опозицію. Зокрема, за словами Тимошенко, цей законопроект буде передбачати право опозиції призначати керівництво Рахункової палати. При цьому екс-прем’єр наголосила, що за всі роки незалежності в Україні не був врегульованим статус опозиції, в зв’язку з чим вона не могла реально контролювати і впливати на владу. Не виключено, що місце дійсної опозиції займе не опозиційний блок, а Юлія Тимошенко і Олег Ляшко.

Голодні безробітні люди – це кадри для диктатури, тому можливість нових революційних потрясінь вельми вірогідна. Нестабільність гривні, збільшення безробіття, зубожіння населення, затяжний військовий конфлікт на сході, процвітання корупції, непередбачуваність військових формувань може призвести до зміни влади в недалекому майбутньому.

Сергій Форест