Поки рубль щось ще вартує, москвичі вкладають його у дорогі новобудови

Рекордам по реалізації нерухомості на первинному ринку столиці сприяє прагнення врятувати свої рублеві заощадження одних покупців і бажання вигідно вкласти в “рублеві” квартири валютні накопичення інших покупців, заявляють учасники ринку.


Но не только Москва. Можно купить хороший дом и в Калининграде. Выбирайте себе недвижимость на http://www.setlestate.com


Девелопери і ріелтори дорогих новобудов у Москві – бізнес- і преміум-класу – заявляють про незвично високих навіть для активного осіннього сезону продажах нерухомості.

За словами учасників ринку, опитаних агенствами, рекордам по реалізації нерухомості на первинному ринку столиці сприяє прагнення врятувати свої рублеві заощадження одних покупців і бажання вигідно вкласти в “рублеві” квартири валютні накопичення інших покупців.

Російський рубль восени переживає виток зниження на тлі геополітичних ризиків і падіння цін на нафту. Ослаблення прискорилося після оголошення Банком Росії про скорочення з 5 листопада валютних інтервенцій, що ринок сприйняв як відправлення рубля у вільне плавання. 

У підсумку рубль три дні поспіль оновлював історичні мінімуми. Однак вже 10 листопада курс до бівалютного кошика підвищувався більш ніж на 1 рубль на тлі словесних інтервенцій президента РФ Володимира Путіна і глави ЦБ Ельвіри Набіулліної. При цьому протягом дня долар опускався нижче ключової позначки в 45 рублів.