Реванш “регіоналів”? Через регламент та бюджетні гроші хочуть зняти Кропачова, якого висунув Майдан. Доповнено

Під час сесії обласної ради у Житомирі 20 листопада депутат-литвинівець Володимир Яцкевич вніс пропозицію про те, щоб зняти Дмитра Кропачова з голови бюджетної комісії.

За словами Дмитра, все робиться через його бюджетний регламент, який прийняли депутати на попередній сесії і в який хотіли внести зміни сьогодні. Зміни підготував департамент фінансів “регіоналки” Ємченко.

“Зміни сьогодні не прийняли. Голосів не назбирали. Тому зараз хочуть усунути мене з посади, бо я їм заважаю.  В новій редакції мали забрати пункт щодо громадських обговорень розподілу субвенцій. Мою кандидатуру на голову постійної комісії висунули активісти Дмитро Ткачук, Іван Фурлет, Юрій Жуковський, Констянин Суський, Олег Піньковський та інші. Якщо мене відкличуть з посади ті, хто її висунув – я подам заяву на звільнення. Це обговорювали в комендатурі. Прийшов на посаду  змінити підхід. Регламент вже прийнятий, але ж його не виконують. Все було нормально коли прийняли, але коли почав вимагати його виконання – мене почали “зливати” разом з регламентом”, – каже Кропачов.

Питання мають розглянути наприкінці сесії. При цьому, активісти, як дізнався Репортер, обіцяють, що зняти Кропачова не дозволять.

Нагадаємо, 20 листопада у Житомирі розпочала роботу 28 сесія обласної ради. Присутні 73 депутати. Облрада розподілить вільні залишки, комунальну власність та надра

Голосів зняти Дмитра Кропачова не вистачило. Голова облради Вітлалій Француз ставив два рази голосування за питання. Під час обговорення Дмитра активно підтримували активісти Майдану.