Стало відомо, для чого Зубу житомирський виконком

Член міськвиконкому Олександр Зуб розповів, чому він вирішив зайнятися громадською діяльністю, з’явившись на арені житомирського міського політикуму в буремний період зміни влади на початку 2014-го року.

… Дістало мене чиновницьке свавілля, корупція в усіх ешелонах влади, захотілося змін. Я відчуваю в собі сили змінити світ на краще, і не хочу втрачати можливість. Сенс життя більшості людей мені гранично ясний: достаток, сім’я, дім. Але покликання тягне людину залишити слід на цій грішній землі, а не наслідити. Тому я і вирішив приносити користь суспільству, щоб в цьому місті відбулися позитивні зміни.

– Коли у вас виникла ідея допомагати нашій армії?

– У березні, коли на Схід пішла перша машина з гуманітарною допомогою від міськради, ми не змогли залишитися осторонь і вирішили внести свій вклад в підтримку наших солдат. Ми, активісти та волонтери, організували сприяння спонсорів, і були приємно здивовані ініціативою громадськості. Дивлячись на те, як прості люди допомагають армії хто чим може: продуктами харчування, одягом, фінансами, неможливо працювати в півсили/

– Ви допомагаєте переселенцям?

«У готелі« Житомир »ми розмістили 320 осіб, з них більше сотні – діти. Були моменти, коли не вистачало продуктів харчування. Ми буквально з ніг збивалися, щоб віднайти кошти першої необхідності для переселенців. Наша група достатньо різноманітна, в неї входять такі члени виконкому як: Наталя Волинець, Віра Савицька, Борис Стариковський, Віктор Шуляр, Азім Керімов, Євген Севрук, а також представники Михайлівськой Церкви: сестра Раїса, Любов Лозова, сестра Діана, Микола Юрченко, Андрій Виноградський. Спочатку нашої діяльності батько Богдан благословив нашу добру справу, і сам регулярно допомагав. Хочу відзначити Любов Цимбалюк, Сергія Сухомлина, і Демчика Євгенія.

Пункт прийому волонтерської допомоги: готель Житомир, телефон 0672813846, 0934719002.

– А хто з житомирських депутатів вам допомагав?

Ігор Синьова, Юрій Самборський, Володимир Шуст. Завдяки цим людям в середньому дві машини в тиждень їдуть в усі сторони сходу з гуманітарною допомогою.

У вас сформувалася неформальна група у виконкомі? Чи збираєтеся ви висувати свого представника в депутатський корпус на найближчих місцевих виборах?

Час покаже, поки ми про це не думали. Знаю тільки, що депутатський корпус необхідно оновити таким чином, щоб там в кінці кінців були чесні люди.

– У Вас є скелети в шафі?

Все йде, і хороше, і погане. Уже багато років я живу для людей і заради людей.

– Розкажіть про свою сім’ю.

У мене прекрасна сім’я. Дружина Оксана, яку я дуже люблю і ціную, син Дмитро. Недавно я став дідусем – народився онук Платон. Всі свої справи я присвячую дітям і внуку. Що ще додати? Вірую в Бога, ходжу регулярно в маленьку церкву на Крошні, де проповідує отець Гавриїл.

Сергій Форест