Thom Browne Menswear. Весна 2015

Thom Browne Menswear. Весна 2015 року.

І якщо жіноча колекція вийшла більш комерційною, то з чоловіками дизайнер пішов далеко за рамки класичних образів, адже чоловіча мода, як і на http://ultramshop.com – це завжди прекрасно!

Справжні поціновувачі його настільки своєрідного підходу до чоловічого одягу не побачать нічого радикально-нового, але безсумнівно оцінять прекрасно витримані силуети, чітко обіграну тему і експериментальний погляд на форму чоловічого костюму.

Цього разу дизайнер розповідав публіці свою нову фантасмагоричну казку. Натхненням весняної колекції стала культова в Америці відео-гра TRON, створена за мотивами однойменного фільму 1982 року.

Браун створив свій, окремо взятий простір в 23 столітті і впустив у нього два протиборчі племені, чітко і ритмічно крокувючі між нерухомо-сидячими людськими статуями, де на контрасті працюють образи нарочито відкритих м’язів і різких граней з гострими краями.

Дизайнер грав. Він грав у доктора Франкенштейна з класичними американськими тканинами, такими як твід і бавовна, по шматочках, приділяючи максимум уваги деталям, створюючи з них людські тіла. Остаточна форма кожного піджака складалася з як мінімум 60 ретельно вивірених і продуманих частин.

Роботи Тома Брауна надихають. А чи не це найголовніше?