У Житомирі облрада розподілить вільні залишки, комунальну власність та надра

20 листопада у Житомирі розпочала роботу 28 сесія обласної ради.

Наразі присутні 73 депутати.

Як напередодні повідомив Віталій Француз, рішенням сесії депутати планують розподілити трохи більше 5 млн. грн вільних залишків коштів обласного бюджету. Левова частка цієї суми має бути спрямована на галузь охорони здоров’я. Зокрема, 765 тис грн. депутати налаштовані спрямувати на завершення ремонтних робіт та введення в дію обласного кардіохірургічного центру.

Перелік питань для розгляду на 28 сесії обласної ради шостого скликання

1. Інформація Житомирської обласної виборчої комісії.
2. Про хід виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Житомирської області на 2011-2014 роки.
3. Про обласну комплексну програму охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області на 2014-2017 роки.
4. Про внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік.
5. Про внесення змін до рішення обласної ради від 29.04.2014 № 1200 «Про затвердження бюджетного регламенту Житомирської обласної ради».
6. Про стипендії обласної ради студентам та молодим науковцям вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації.
7. Про визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради.

8. Питання комунальної власності:
8.1. Про внесення змін і доповнень до переліків та викладення у новій редакції реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що затверджені рішенням обласної ради від 10.04.14 № 1159, зі змінами.
8.2. Про затвердження Положення про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників підприємств, установ, організацій – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
8.3. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1156 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у новій редакції», зі змінами.
8.4. Про затвердження ліквідаційного балансу комунального підприємства „Світанок” Житомирської обласної ради.
8.5. Про затвердження проміжного ліквідаційного балансу комунального підприємства «Дирекція «Чорнобильбуд» Житомирської обласної ради.
8.6. Про внесення та затвердження змін до Статуту обласної комунальної установи Житомирського обласного перинатального центру Житомирської обласної ради.
8.7. Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1157 «Про затвердження Положення про порядок списання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області».
8.8. Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1176 „Про припинення комунального підприємства «Дирекція «Чорнобильбуд» Житомирської обласної ради”.
8.9. Про внесення та затвердження змін до Положення про комунальний заклад «Обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» Житомирської обласної ради.
8.10. Про надання згоди громаді Свято-Михайлівського кафедрального собору Української православної церкви Київського патріархату на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна за адресою: м. Житомир, вул. Київська, 12.
8.11. Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу «Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності» Житомирської обласної ради.
8.12. Про внесення та затвердження змін до Статуту Житомирського вищого професійного училища-інтернату Житомирської обласної ради.
8.13. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.
8.14. Про встановлення орендної плати.
8.15. Про зміну розміру орендної плати.
8.16. Про застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати.
8.17. Про надання дозволу на застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати.
8.18. Про списання основних засобів із балансів установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
8.19. Про надання дозволу на зменшення розміру земельних ділянок.

9. Про надання погоджень щодо отримання спеціальних дозволів:
9.1. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «СОЮЗ-ГРАНІТ» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.
9.2. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Ушомирграніт» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.
9.3. Про надання у користування мисливських угідь товариству рибалок і мисливців «Янівка».
9.4. Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Мисливський клуб «Хантер».
9.5. Про надання гірничого відводу товариству з обмеженою відповідальністю «Еко-Нест Плюс».
9.6. Про надання погодження приватному підприємству «Виробниче комерційне підприємство Проспект» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

10. Про зняття з контролю рішень обласної ради.
11. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на двадцять сьомій сесії обласної ради шостого скликання.
12. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.