У Житомирі податківців пустили через коридор ганьби, а двох вкинули в сміттєвий бак (фото, відео)


У Житомирі у сміттєвому бакові опинилися два податківця з облміндоходів. 

Після пікету податкової пікетувальники пішли до обласної прокуратури, де до їх вийшли три представники, які дали відповіді на запитання і поспілкувалися з представниками фабрики в форматі діалогу.

Таким активним чином фабрика “ЖЛ” відстоює свої інтереси та демонструє підприємцям приклад того, як не потрібно боятися суддів, прокурорів, податкових інспекторів, якщо не відчуваєш власної провини.

http://reporter.zt.ua/news/15896-zhl-prytiahnuv-pi…

Сьогодні під податковою пікетувальники влаштували податківцям коридор ганьби, щоб ті перестали вимагати з підприємців хабарі за зменшення сум штрафів, повернення ПДВ, перестали методом тиску надавати інші не передбачені чинним законодавством “послуги”.

В пікетувальників є претензії до новопризначеного керівника Міндоходів Житомирщини Лілії Куришко, яка згідно прийнятого закону про люстрацію, має бути звільнена із займаної посади, оскільки працювала при Януковичі. Також на неї скаржаться, що з її приходом тиск податкової став нестерпним – фабриці “ЖЛ” неповертають ПДВ за експорт продукції, натомість складають штрафи на основі нібито відсутності експорту, який, насправді, є – 30% продукції “ЖЛ” відправляє за кордон.

Голова наглядової ради ТДВ “ЖЛ” Ігор Бойко звинувачує податкову в тиску на фабрику:

“З моменту приходу Куришко в податкову, ми не отримали жодної копійки повернення ПДВ. Через це заборгованість держави перед нами складає більше 16 мільйонів гривень. Натомість для того, щоб не повертати ПДВ проти фабрики відкриваються фіктивні кримінальні справи. 

Ми побудували триповерховий виробничий корпус площею 3000 квадратних метрів, де встановили дві нові лінії – податкова його не помічає. Вони відкрили справу по факту, що ми щось не так зробили. 

Найбільша вимога, що ми вимагаємо – це не лише для нас, а й для всіх людей, щоб ті чиновники, які мають за собою шлейф корупціонерів, хабараників, і ті, які не можуть підтвердити свої матеріальні статки, якими вони сьогодні володіють, були звільнені, пролюстровані й притягнуті до кримінальної відповідальності згідно чинного законодавства.”

Також представники фабрики мають претензії до працівників податкової Чепеля й Сидоржевського, звинувачуючи їх в фабрикуванні справ проти “ЖЛ” з метою отримання хабаря.

Під час мітингу було оголошено, що ці податківці мають статки, які не відповідають рівню їхніх офіційних доходів – маєтки по півмільйона долларів та автомобілі за десятки тисяч долларів.

Пікетувальникам розповіли про схеми тиску на підприємців – накладання фіктивних штрафів й вивід директора підприємства на “переговорний процес”. Потім ці штрафи скасовуються, але якщо директор піддасться, то розпрощається з узгодженою сумою коштів. Також практикується відстоток від суми поверненого ПДВ – цей відстоток може коливатися в залежності від різних факторів, в інакшому випадку підприємству-експортеру взагалі не повертають законне ПДВ.

На фабриці закликають підприємців Житомирщини брати приклад з директора одного з підприємств Житомира, який на днях здав СБУ двох податківців, які спочатку наклали на його підприємство штраф у розмірі 500 тисяч гривень, а потім для того, щоб зменшити суму штрафу в 100 разів, тобто до 5000 гривень, попросили 25 тисяч гривень за оплату цієї “доброї справи”.

“ЖЛ” звертає увагу, що і після перемоги Революції Гідності у Житомирі продовжують відбуватися такі ганебні речі, викорінити які може лише публічне протистояння тиску з метою наживи.