У Житомирській області чоловік побив дружину – тепер відпрацьовуватиме 15 діб

Днями до Червоноармійського райвідділу міліції зателефонувала жінка і повідомила, що її побив чоловік. 

Про це Репортеру повідомили в УМВС.

За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група. Особа винуватця виявилася давно знайомою правоохоронцям, адже 48-річний чоловік перебував на обліку та раніше неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення насильства у власній родині.

На момент приїзду правоохоронців жінка у будинку перебувала одна. Вказуючи на синці на своєму тілі, вона зі сльозами розповіла про те, що її чоловік повернувся додому не в гуморі та напідпитку. Він почав невмотивовано чіплятися до дружини, накинувся на неї з кулаками, а потім ще й вдарив її першим-ліпшим предметом домашнього вжитку, який потрапив йому під гарячу руку. Залишивши відлупцьовану жінку, дебошир подався куди-подалі.

За годину міліція знайшла буяна. Про те, що чоловік знаходився у відверто нетверезому стані, свідчила його неадекватна поведінка. На прохання правоохоронців проїхати з ними до райвідділку, той не просто відмовився, але кинувся на самих міліціонерів. Вгамувався лише після того, як на його руках клацнули кайданки.

“За висновком лікарів, заявниця від рук чоловіка отримала тілесні ушкодження, які відносяться до категорії легких. Відтак, відповідна інформація була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з визначенням попередньої правової кваліфікації за ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України. Розпочато досудове розслідування”, – повідомив начальник Червоноармійського РВ УМВС Віктор Лисюк.

Окрім того, за злісну непокору законній вимозі працівника міліції відносно дебошира правоохоронці склали й адміністративний протокол за ст. 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Тож в сукупності, за чинним законодавством, винуватцю загрожує накладення штрафних санкцій, призначення громадських або виправних робіт та адміністративний арешт на строк до 15 діб.