Влада спробує переконати Посла Аргентини, яка зараз у Житомирі, влити інвестиції у місто

У рамках робочого візиту 11-12 листопада  в Житомирській області перебуває Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентинської Республіки в Україні пані Ліли Ролдан Васкес де Муан, повідомляють в міській раді.

Під час зустрічі  обговорювалися можливі шляхи співробітництва та налагодження двосторонньої співпраці.

“Характер зовнішньоекономічних відносин з Аргентиною на сьогодні має імпортне спрямування. Це чітко демонструють статистичні показники взаємовідносин Житомирської області з Аргентинською Республікою за останні 5 років”, – зазначив губернатор Сергій Машковський.

За словами в.о.міського голови Любові Цимбалюк, підприємствами міста Житомира за перше півріччя 2014 року імпортовано з Аргентинської Республіки насіння і плоди олійних рослин на суму 633,4 тис.дол.США.

“На жаль, у місті немає суб’єктів підприємницької діяльності із залученням іноземного капіталу Аргентини. У поточному році не здійснювалися експортні поставки до цієї країни. Після зустрічі з місцевими підприємцями Ви матимете повну картину економічного та інвестиційного потенціалу міста. Сподіваюсь, на плідну подальшу співпрацю з Вашою країною у різних галузях, – сказала Цимбалюк.