Єдиному підрозділу Міноборони з капремонту техніки “світить” банкрутство, бо не може домовитись з Житомирським бронетанковим. Відео

Кілька сотень повернених до життя БТРів, Уралів, КрАЗів, санітарних машин вони відправили бійцям АТО. 

Майстри єдиного підрозділу Міністерства оборони, які роблять капітальний ремонти техніки. Нині їхньому підприємству загрожує банкрутство, передають fakty.ictv.ua 

Тут пишаються, що після їхнього ремонту не було жодної відмови техніки. Та нині підприємство під загрозою банкрутства. Проблема тягнеться ще з 2006 року. Житомирський бронетанковий завод, що входить до складу концерну «Укроборонпром», вимагає 13 млн. гривень за замовлення, а в «Техвоєнсервісі» переконані, що роботи не були виконані й платити немає за що.

Якщо суд таки доведе, що гроші слід повернути, а коштів у підприємства не буде, воно стане банкрутом і не зможе працювати. 

«Это остались единственные предприятия – у Министерства обороны больше военно-ремонтных предприятий по капитальному ремонту больше нет», – говорить в.о. директора концерну «Техвоєнсервіс» Віталій Хоренженко. 

Новий очільник економічного департаменту Міністерства оборони твердить: банкрутства не буде. 

«Питання щодо відшкодування боргових зобов’язань концерну «Техвоєнсервіс» зараз обговорюється. Один зі шляхів – це реструктуризація боргових зобов’язань», – каже керівник департаменту економічної діяльності Міністерства оборони України Юрій Гусєв. 

В «Укроборонпромі» кажуть: отримали проблему у спадок від попереднього керівництва концерну. Але вважають, що є всі документи, аби вимагати борг.

«Структурні одиниці держави не можуть одна одну банкрутити, це неправильно. В основі цього питання може бути покладена мирова угода, де будуть чітко передбачені зобов’язання обох сторін стосовно поетапної системної виплати грошей від підприємства «Техвоєнсервіс» Житомирському бронетанковому заводу», – вважає перший заступник генерального директора ДК «Укроборонпром» Сергій Пінькас. 

Наступне засідання суду у справі про банкрутство через борги має відбутися завтра, 26 листопада. Там і буде зрозуміло, що важливіше – принциповість позиції, гроші чи обороноздатність країни.