“ЖЛ” притягнув під житомирський адмінсуд барабани й 2 “народні люстратори”. Фото

Більше 300-т житомирян пікетували сьогодні приміщення апеляційного адмінсуду, в якому розглядається справа житомирської кондитерської фабрики “ЖЛ”, яка на переконання трудового колективу підприємства є замовною, сфабрикованою й має ознаки рейдерської атаки.

Пікетувальники вимагають, щоб голова суду Франовська написала заяву на звільнення, оскільки в “ЖЛ” мають інформацію, що Франовська тисне на суддів, щоб ті приймали незаконні рішення.

В своїх нинішніх проблемах фабрика звинувачує заступника Генерального прокурора України Олега Бачуна, з подачі якого, зі слів голови наглядової ради ТДВ «ЖЛ» Ігоря Бойка, почалася травля “ЖЛ” через судову систему, хоча, можливо, через Бачуна намагаються повернути фабрику колишні її власники, які продали її Бойку.

Під господарський суд підкотили 2 сміттєві баки для голови суду Франовської та заступника Романченко, а також влаштували барабанний ритм. Активісти вимагають люстрації в судовій системі.

Зі слів протестувальників, з сьомої ранку вони чергували біля житла голови суду, щоб змусити її написати заяву на звільнення. На 12-ту годину сьогодні проходив розгляд справи.

У чому суть висунутих проти “ЖЛ” звинувачень розповів Ігор Бойко:

“В 2011-му році пенсійний фонд видав довідку, що фабрика не має заборгованості. На момент видачі довідки заборгованості не було. Через 2 місяці була проведена перевірка, під час якої була виявлена заборгованість більше 100 тисяч гривень, яка одразу ж була фабрикою погашена. Згідно цієї довідки, яка була видана, проведена реорганізація підприємства. Сьогодні лжепозивач звернувся з позовом до пенсійного фонду, що вони незаконно видали довідку, хоча на момент видачі довідки у нас не було жодної заборгованості, що підтверждено всіма документами, ревізіями й перевірками.” 

З часу проведення минулого пікету, коли Бойко назвав замовником справи проти “ЖЛ” Бачуна, звинувативши того публічно у вимаганні грошей за відсутність проблем, заступник генпрокурора не звернувся до суду за захистом честі і гідності, що, на переконання Бойка, свідчить про те, що “ЖЛ” говорить правду і йде правильним шляхом.

http://reporter.zt.ua/news/15712-u-zhytomyri-pid-h…

“ЖЛ” входить в рейтинг 200 найбільших підприємств України.