Житомир одне з міст, де найбільше українських виробників, – журналістка

Упродовж року київська журналістка Юлія Савостіна жила на всьому українському — від продуктів харчування до одягу та косметики, пише “Стик“.

Крім того, їздила Україною, шукаючи вітчизняних виробників, і знайшла багато чого цікавого. 

Її експеримент завершився в лютому 2014-го. Українці тоді якраз почали переосмислювати своє ставлення до України загалом та українських товарів зокрема. 

Книга «В пошуках Made in Ukraine», яку вона презентувала спочатку в Києві, а потім й у Львові на «Форумі видавців», стала путівником світом українських товарів.

“Це великий помічник для тих, хто хоче купувати українське, тому що там близько 1 300 виробників. Мені здається, тут кожен може знайти щось для себе, що підійде і за стилем, і за потрібністю, і за вартістю. Там також історії про підприємців, мануфактури. Мені здається, що в цій книжці найціннішим є путівник містами. А найбільше українських виробників у Львові, Хмельницькому, Житомирі, Києві”, – зазначила письменниця.

Як писав Репортер, весною в Україні та Житомирі пройшли масові акції проти російських товарів. А у серпні, як повідомляли у міській раді, Житомирський виконком прийняв рішення «Про маркування походження споживчих товарів». 

“В рішенні є два акценти: зазначення інформації, що це є російські товари і, паралельно, поширення інформації про товари вітчизняного виробництва з метою їх популяризації”, – зазначив тоді член виконавчого комітету Дмитро Ткачук.