Житомирська влада не любить критики, тому ввела цензуру на майданівців під час акції-пам’яті героїв Небесної сотні

21 листопада у Житомирі на майдані ім. Корольова відбувся поминальний молебень присвячений  пам’яті героїв Небесної сотні.

Про це написали усі прес-служби владних структур: облдержадміністрації, міської ради та облради.

Правда, жодна не зазначила, що наприкінці акції виступили активісти Майдану. Та й виступити їм дали лише після завершення “офіціозу”. Напевно через те, що слова, які вони говорили, не сподобались новим керманичам, які за рахунок цих же активістів та загиблих людей і прийшли у владні крісла.

Сайт ОДА

До речі, голова ОДА Сергій Машковський розповідає про жертву та Майдан, через який він отримав владу. Хоча, як твердять учасники, він жодного разу там не був. Про це навіть свідчить його сторінка у фейсбук, Період Майдану – там нічого про це.

Сайт міськради

Сергій Сухомлин та Любов Цимбалюк були учасником процесів зміни влади, особливо Сухомлин, але наразі, напевно, активісти їм вже не потрібні, адже, схоже, можуть лише заважати. Особливо розглядаючи їх нові призначення в міськраді.

Сайт облради 

Лише по останньому фото видно, що були люди з якимось плакатом  Але чому приходили, не написали. При цьому, все присвячено спічу Француза, теж учаснику Майдану з Батьківщиною, якому змінювати область заважає війна. Як то кажуть, поганому танцюристу…

Як пише “Перший житомирський“, люди принесли з собою плакат, на якому написали, що за рік влада досі не покарала винних у вбивствах та каліцтвах на Майдані.

Чиновники звернення Ткачука слухали неохоче і постійно перешіптувалися між собою, а Сухомлин та вже нардеп Борислав Розенблат підійшли ближче до групи активістів.

Дмитро Ткачук звернув увагу на тих, хто ще кілька місяців був у числі регіонала, а нині одягнув жовто-блакитну стрічку і прийшов “святкувати”. А нові керманичі наразі також охоче з ними обіймаються, хоча ще раніше називали їх “регіоналами”.

За словами Ткачука, не важливо хто і скільки днів провів на Майдані, а головне, що у своїй душі та серці виніс звідти.

Автомайданівець Валерій Арушанян також нагадав чиновниками, що громада під час революції створила коридор, яким провела їх у владу, але такий самий коридор вони можуть зробити, щоб прогнати тих, хто починає діяти такими ж методами, як попередня влада та не дотримується обіцянок про відкритість, громадські обговорення та звітність.

Нагадаємо, сьогодні на 18 год. активісти кличуть житомирян до Корольова разом відзначити  річницю Євромайдану.