Житомирський суд послухав Жебрівського – голоси у Бердичеві перерахують

Житомирський апеляційний адміністративний суд визнав протиправними дії окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу № 63 (Бердичів) щодо прийняття та розгляду виборчої документації дільничних виборчих комісій та зобов’язав провести повторний перерахунок голосів, повідомляє “Опора”.

Такому рішенню передували позов та скарги кандидата у народні депутати України Павла Жебрівського (Політична партія Українська платформа “СОБОР”).

“Довірені особи та офіційні спостерігачі Жебрівського, з огляду на очевидні та системні порушення виборчого законодавства у діях окружної виборчої комісії, звернулися до судів, де після кількаденних засідань домоглися задоволення свого позову”, – повідомили в прес-службі Жебрівського.

Також суд скасував протокол про підсумки голосування у ВО № 63, складений 29 жовтня 2014 року.

Голова ОВК № 63 Олександр Антонович каже, що будуть збирати засідання членів комісії та вирішувати яким чином і коли проводити перерахунок голосів. Засідання має відбутись 6 листопада.

Як писав Репортер, ОВК № 63 першою на Житомирщині та однією із перших в Україні встановила результати голосування. До обіду 27-го жовтня комісія оголосила, що переможцем став самовисуванець Олександр Ревега, який лише на 800 голосів випередив кандидата Павла Жебрівського.

Біля ОВК неодноразово проходили мітинги, ЇЇ, навіть, мінували.

Нагадаємо, що тижнем раніше суд двічі відмовив у задоволені позову кандидата у депутати по ВО № 67 (Чуднів)Володимира Кропивницького, який вимагав зобов’язати ОВК здійснити частковий перерахунок голосів.