Житомирянам радять чим грітись, а чим не варто

Житомирський міський відділ У ДСНС у Житомирській області дає декілька порад щодо обігріву в холодну пору квартир та кімнат.

З початком осінньо-зимового сезону за статистикою збільшується кількість пожеж, пов’язаних із використанням печей та обігрівачів.

Як свідчить досвід минулих років, саме восени та взимку частішають пожежі, спричинені порушенням правил експлуатації електрообігрівальних приладів та пічного опалення, перевантаженням електромережі. Нерідко пожежі також трапляються і від необережного поводження з вогнем, у першу чергу з вини осіб, які зловживають спиртними напоями.

Так, вже цього року 6 жовтня через порушення правил експлуатації печей ледь не загинули мати з 8-річною дитиною. Завдяки сусідам рятувальники вчасно ліквідували пожежу і вберегли родину від загибелі.

Минулого року під час використання самопальної груби отримала опіки та невдовзі померла у Малині 2-річна дитина.

Шановні житомиряни! Не використовуйте для обігріву приміщень газові плити, обігрівачі з відкритою поверхнею накалювання та саморобного виготовлення. Не ставте обігрівачі впритул до меблів, штор та інших легкозаймистих речей. Найбезпечніше користуватися масляними радіаторами.

Залишаючи приміщення чи лягаючи спочивати, потурбуйтеся про те, щоб усі електроприлади були вимкнені. Не вмикайте прилади, що іскрять та перегріваються, а також декілька потужних споживачів електроенергії одночасно.

ПАМ’ЯТАЙТЕ!

Слід постійно піклуватися про належний стан протипожежного захисту своїх помешкань та вміти кожному перегороджувати шлях полум’ю.

Бережіть своє життя та оточуючих вас людей!

Використовуйте тільки сертифіковані обігрівачі та не перенавантажуйте систему при використанні електрообігрівачів.