Житомиряни віддали більше 150 одиниць зброї і тисячі набоїв. Фото

На території області завершилось проведення місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових пристроїв. Житомиряни за цей час здали до відділків міліції більше 150 одиниць зброї та майже 1,5 тисячі боєприпасів до неї, повідомляють в УМВС.

“Не дивлячись на системне проведення міліцією місячників добровільного «роззброєння», проблема своєї актуальності не втрачає, а із загостренням суспільної ситуації в державі навпаки набуває резонансності, – прокоментував заступник начальника УМВС Юрій Лебідь. – Тому такі заходи – це реальна можливість позбутися небезпечних арсеналів, уникнувши при цьому кримінальної відповідальності за їх незаконне зберігання.”

Відтак близько двох сотень жителів області скористалися наданими умовами й здали до міліції наявне озброєння.

“Загалом від населення надійшло 153 одиниці зброї, серед яких 80 – армійських зразків, 65 – мисливської гладкоствольної, 5 – саморобної та інші, – продовжує начальник УГБ УМВС Володимир Мазарчук. – Серед вилучених боєприпасів – майже 1500 до армійського озброєння.”

Також упродовж місяця до територіальних органів внутрішніх справ області здано16 пристроїв для відстрілу гумових куль та газових пістолетів.

В Управлінні громадської безпеки УМВС повідомили, що 10 громадян, які добровільно здали мисливську зброю, згодом, надавши відповідний пакет документів, узаконили право володіння нею. Ще 22 жителі області уникнули кримінальної відповідальності, вчасно звернувшись до правоохоронців та повідомивши про своє бажання позбутись незаконного арсеналу.

Загалом серед особливостей жовтневого місячника «роззброєння» – багато армійських зразків часів ІІ Світової війни, окремі у досить задовільному стані.