Житомирянин “вичистив” сусідній гараж 47-річного киянина, проламавши ломом цегляну стіну

У молодика, який скористався тривалою відсутністю сусіда по гаражному кооперативу, правоохоронці вилучили викрадене майно вартістю близько 25 тисяч гривень.

Про це Репортеру повідомили в УМВС.

До Житомирського міськвідділу міліції із заявою звернувся 47-річний житель Київщини. Чоловік повідомив, що з його гаража, розташованого в одному з житомирських кооперативів, зникло практично усе майно: автозапчастини, слюсарні інструменти, будівельні матеріали та інше.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу. Пролом у стіні, який виявили правоохоронці під час огляду, красномовно свідчив про те, що зловмисник потрапив усередину із сусіднього гаража.

“Ми одразу опитали власників прилеглих приміщень та встановили, кому належить той, з якого було здійснено проникнення, – розповів дільничний інспектор міліції Житомирського МВ УМВС АндрійМанчуківський. – Ми припускали, що зловмисник міг відчинити замок на цьому гаражі, а потім вже потрапити до сусіднього. Ще за однією з версій крадієм міг бути і власник цього боксу.”

Відтак, навідавшись до обійстя 28-річного житомирянина, у власності якого й був зазначений гараж, правоохоронці впевнилися у своїх підозрах: у нього знайшлися всі зниклі речі заявника. Чоловік зізнався, що крадіжка – справа його рук, і усе майно він збирався використати у власному господарстві.

“Підозрюваний виправдовується, що спокусився на чуже майно, бо помітив тривалу, близько півроку, відсутність господаря сусіднього приміщення. То ж він розламав ломом спільну цегляну стіну і подивився, що там є цінного, а згодом викрав чужі речі, – повідомив т.в.о. начальника Житомирського МВ УМВС Микола Бовсуновський. – Наразі триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.”

За таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдало значної шкоди потерпілому, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років