Цей бюджет є безпрецедентним – 90 мільярдів гривень виділено на обороноздатність України, – Розенблат

Вночі, 29 грудня, Верховна Рада України ухвалила Закон про Державний бюджет України на 2015 рік. Депутати працювали всю ніч і залишили сесійну залу близько 5 години ранку.

За словами нардепа від Житомира Борислава Розенблата, бюджет приймали дуже важко, але, врешті-решт, “За” проголосували 233 народних депутати.

“Це був вимушений крок і ми його зробили. Цей бюджет недосконалий, але ми його допрацюємо. Зокрема, вноситимуться суттєві корективи з урахуванням домовленостей з МВФ та іншими фінансовими організаціями. Прем’єр пообіцяв, що житимемо ми по ньому до 15 лютого”.

Нардеп говорить, депутати-мажоритарники довго боролися за збереження пільг для соціально незахищених верств населення, а також надбавок для освітян та медиків.

“Ми, мажоритарники, були обурені тим, що у найбільш незахищених громадян, збираються забрати вагому частину їхнього доходу, тому наполягали, щоб ці пільги і надбавки були залишені. Я вважаю це нашою великою перемогою. Цей бюджет є безпрецедентним: фактично 90 мільярдів гривень виділено на обороноздатність України. Зараз в період війни це вкрай важливо. Вже з 1-го січня ми матимемо можливість забезпечити нашу армію усім необхідним. Близько двох мільярдів гривень у бюджеті закладено на виплати мобілізованим, близько шести мільярдів – на придбання і ремонт військової техніки”, – зазначив нардеп.

Окрім того, за словами Борислава Розенблата, 3 мільярди гривень із 4,5 мільярдів, виділених на капітальні видатки, піде на Фонд регіонального розвитку. Ці гроші планують направити на розробку інфраструктурних проектів для сіл, селищ та міст.