​Цікаві факти про воду

– Вживання кофеїну та алкоголю призводить до обезводнення. На кожну випиту чашку кави або порцію алкоголю треба випити додатково склянку води.

– Корисна вода на те і корисна, що з її допомогою прийнято позбавлятися від захворювань і використовувати як освіжаючий косметичний засіб (напр. радонові ванни та  вода у санаторії Березовий гай)

– Вода відбиває 5% сонячних променів, у той час як сніг – близько 85%. Під лід океану проникає тільки 2% сонячного світла.

– Людина в середньому за день випиває 1,5 – 2,5 літра води. Наш організм на 70% складається з води, яка бере участь у всіх його фізіологічних і енергетичних процесах. У рідкому середовищі відбувається перетравлювання їжі і всмоктування в кров поживних речовин.

– Вода виводить з людського організму шкідливі продукти обміну – сечу, піт, пар. Виконує вода і так звану механічну роботу в тілі людини, полегшуючи ковзання тертьових поверхонь – суглобів, зв’язок, м’язів і т.д.

– Відоме латинський вислів повністю звучить так: «In Vino Veritas, в царській Sanitas» – «Істина у вині, здоров’я у воді».

– 3% води на Землі – прісна; більша частина прісної води міститься в замерзлому стані в льодовиках.

– У дітей зневоднення настає швидше, ніж у дорослих, і дослідження показали, що 65% школярів випивають занадто мало води.