Гігієна миття рук

Сьогодні перед кожним з нас багатий вибір засобів для миття рук. 

Але чи замислювалися Ви, що від того, коли і як цими засобами користуватися в громадському туалеті, напряму залежить Ваше здоров’я?

Звичайне брускове мило. Здавалося б, з ним все зрозуміло. Але будьте обережні: якщо перед миттям рук брусок НЕ обмити, бактерії попереднього користувача дістануться Вам.

Довгий час по телебаченню рекламували мило Сейфгард, що знищує всі бактерії на руках, і надовго. У рекламі явний перебір: на наших руках є як шкідливі, так і корисні бактерії. Вбиваючи останніх, ми губимо природну флору рук і в подарунок отримуємо пересушену, що лупиться шкіру, алергічні реакції.

Рідке мило. Капнув, сполоснув, простіше нікуди. Однак, воно теж приховує небезпеку. Через незнання або поспіх працівників туалетів, розташованих в кафе, ресторанах, аеровокзалах і т.д., досить часто заливають в дозатори (диспенсери для рук) рідке мило у вихідному, тобто концентрованому вигляді,  не розбавляючи водою.

Концетрат прилипає до рук разом з бактеріями, його дуже важко змити. В результаті можливі алергічні реакції, проблеми зі здоров’ям, пов’язані з попаданням малих доз мила в кишковий тракт.

Добре дезінфікують руки спиртовмісні гелі, що дозволяють не витирати руки після обробки. Подібні засоби є революційним рішенням проблем боротьби з бактеріями в окремих сферах, зокрема в медицині (обробка рук перед операціями, оглядом пацієнтів). У побутових же умовах, особливо при ніжній, вразливій до спирту шкірі, вони можуть викликати її роздратування.


Рулонные бумажные полотенца с рисунком от ZEWA – лучший способ гигиены для рук после мытья. Пользуйтесь и не переживайте.