Іван Надеїн охарактеризував інвестиційний клімат в Житомирі

У Житомирі ввели в експлуатацію котельню, збудовану за кошти інвестора – ТОВ “Укртепло-Житомир”.

Котельня опалюватиме твердим паливом навчальний корпус й гуртожитки Житомирського вищого професійного технологічного училища. 

Виконавчий комітет Житомирської міської ради за сприяння в.о. мера Любов Цимбалюк та першого заступника Житомирського міського голови Сергія Сухомлина, встановив тариф на виробництво теплової енергії для інвестора в розмірі 931,86 грн/Гкал без ПДВ.

Маючи стару, низькоефективну енергозатратну газову котельню, зважаючи на напружену ситуацію з постачанням газу, навчальний заклад пішов шляхом пошуку інвестора й вже 1-го грудня 2014-го року запустив котельню на місцевому виді палива, зупинивши стару газову.

Однією з переваг нової котельні, окрім того, що вона збудована за сучасними технологіями є те, що учні проживатимуть в теплих кімнатах гуртожитку, чого не було минулі роки, зважаючи на жорстку економію газу.

Голова наглядової ради групи компаній “Укртепло” Іван Надеїн відповів на запитання журналіста Репортера.

– Розмір інвестиції?

Порядка 4 мільйонів гривень. Це інвестиція середнього масштабу для такого проекту.

– Ви прийшли в Житомир вперше. Які Ваші відчуття? Чи можете Ви подякувати господарям за гостинність? Іншими словами, охарактеризуйте з позиції отримання погоджень на запуск котельні інвестиційний клімат в Житомирі?

Легко не було. Коли є сприяння – інвестора беруть за руки й створюють йому всі умови, щоб тільки він вклав гроші в місто, а коли сприяння немає – шукають на рівному місці проблеми, щоб відбити бажання у подальшому зв’язуватися з цим містом. 

Наша компанія працює в 11 регіонах України, ми опалюємо 1 мільйон квадратних метрів бюджетної сфери. Лише в Києві ми обслуговуємо 45 Мвт потужностей й маємо повну підтримку й сприяння збоку місцевої влади. 

У подальшому ми не відмовляємось від намірів пропонувати свої послуги в Житомирському регіоні, адже забезпечуємо побудову котельні з нуля з повним обслуговуванням після її запуску, включно з поставками палива. І все це входить у вартість затвердженого місцевим органом самоврядування тарифу. Тобто ми повністю звільняємо нашого клієнта від зусиль по своїй котельні й надаємо йому якісну послугу.

– Термін окупності інвестиції в 4 мільйони гривень, враховуючи затверджений міськвиконком тариф?

3,5 років. Це в рамках середнього терміну окупності проектів. З усіх регіонів, у Житомирі нам погодили найнижчий тариф.

– Хто виробник котла?

– Житомирська фірма “Ліка-Світ”. Хоча й ми й самі в Рівному виробляємо котли, однак у нас багато справ і інколи ми для пришвидшення процесу купуємо обладнання у місцевих виробників.

– Де братимете паливо?

– Народицький район, село Базар. Там підприємство-виробник. Тобто економічну діяльність ми здійснюватимемо, виключно, на Житомирщині.