Коштами біженців на Житомирщині опікуватиметься департамент Корінної

Коштами біженців на Житомирщині розпоряджатиметься департамент праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.

Про це йдеться в розпорядженні голови ОДА за 9 грудня.

“Визначити департамент праці та соціального захисту населення облдержадміністрації розпорядником коштів нижчого рівня, передбачених у резервному фонді державного бюджету для часткової оплати вартості тимчасового проживання громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території та району проведення антитерористичної операції”, – йдеться в розпорядженні.

Департамент праці та соціального захисту населення облдержадміністрації до 24 грудня має поінформувати відділ фінансового забезпечення апарату облдержадміністрації про використання коштів. А той. в свою чергу, має подати до 25 грудня Міністерству економічного розвитку і торгівлі України, Міністерству фінансів України та Державній казначейській службі України звіт про використання коштів з резервного фонду державного бюджету.

Згідно розпорядження Кабміну за 16 жовтня, Житомирщина на такі потреби отримала 2 млн. 469,3 тис. грн. Загалом по Україні на переселенців з резервів виділи трохи більше 1,5 млрд. грн.