Марін Ле Пен: НФ поверне гроші російському банку

Французька ультраправа партія “Національний фронт” під керівництвом Марін Ле Пен отримала в Росії кредит у розмірі 9 млн євро на проведення виборчої компанії, підтвердили в партії.

Кредит від Першого чесько-російського банку був схвалений ще у вересні, проте відомо про нього стало тільки в суботу, коли про це написало французьке онлайн-видання Mediapart.

Як повідомив скарбник партії Валлерано Сен-Жюст, “Національний фронт” вже отримав два мільйони євро в рахунок цього кредиту.

Сама Марін Ле Пен заявила, що партія змушена шукати гроші за кордоном, оскільки французькі банки відмовилися давати їй кредити.

Вибори на рівні департаментів пройдуть у Франції в березні наступного року, а регіональні вибори – у грудні.

Російський політолог Станіслав Бєлковський вважає кредит формою безпосередньої підтримки діяльності “Національного фронту” з боку російської влади.

Перший чесько-російський банк був заснований в 1996 році для обслуговування торгового обороту між Росією та Чехією, але на початку 2000 років був куплений структурами, які в даний час належать бізнесменові Геннадію Тимченко, включеному до списку санкцій США і Євросоюзу.


КБ “Ренессанс Кредит” предлагает онлайн получить кредитную карту без справок. все кому срочно нужны деньги – обращайтесь.