Міськвиконком витратить півмільйона гривень на систему відеоспостереження за житомирянами

Житомирський міськвиконком витратить півмільйона гривень на встановлення камер спостереження.

Про це пише “Вісник державних закупівель”.

Дата акцепту – 1 грудня.

29 камер за 135 тис. 095 грн. (з ПДВ) та 4 відеосервера, комп’ютера та керуючих комутаторів за 119 тис. 323 грн. (з ПДВ) придбають у ПП “БІЗНЕС-СІСТЕМС-ИНК-ГРУП” Олександра Безпалюка.

Впровадить системи відеоспостереження ПП “СКФ РАДІО” Сергія Кедуна. Обійдеться це платникам податків ще в 299 тис. 983.5 грн. (з ПДВ).

Згідно документації, 29 камер встановлять в різних куточках містах, щоб спостерігати за подіями в Житомирі та самими мешканцями.

Система повинна забезпечити вирішення наступних завдань:

1.1.1 Здійснювати комплексний нагляд та контроль за об’єктами комунальної власності, інфраструктури, територією та правопорядком.

1.1.2 Здійснювати оперативний контроль за станом громадського порядку, в т.ч. під час проведення масових заходів, виявляти та ідентифікувати порушення громадського порядку.

1.1.3 Сприяти підвищенню рівня оперативного реагування на аварійні та надзвичайні ситуації шляхом їх відео фіксації у реальному часі.

1.1.4 Забезпечити контроль за дотриманням правил усіма учасниками дорожнього руху, фіксувати порушення та ідентифікувати їх у ручному режимі оператором диспетчерської служби.

1.1.5 Забезпечити контроль за рухом громадського транспорту, станом дорожньої обстановки, дорожнього покриття при складних погодних умовах.

1.1.6 Здійснювати контроль за зупинками громадського транспорту, безпекою висадки та посадки пасажирів.

1.1.7 Забезпечити контроль роботи служб швидкого реагування, життєзабезпечення та аварійних служб міста.

1.1.8 Виявляти факти несанкціонованої торгівлі.

1.1.9 Здійснювати нагляд за організацією роботи майданчиків для паркування.

1.1.10 Сприяти забезпеченню охорони будівель, об’єктів комунальної власності, нагляду за їх станом та техногенною безпекою.

1.1.11 Здійснювати контроль загального санітарного стану.

1.1.12 Забезпечити відстеження динаміки розвитку подій в реальному часі та здійснення їх аналізу, завдяки відео архіву.