На АЗС російського Лукойла закінчується бензин. На Житомирщині ще поки без перебоїв

«ЛУКОЙЛ-Україна» поки не вдається вирішити проблему із забезпеченням паливом своєї роздрібної мережі.

На більшості АЗС компанії в Києві зникли з продажу за готівковий і безготівковий розрахунок всі бензини. Про це свідчить опитування учасників ринку і власні спостереження OilNews.

Згідно з опитуванням, в регіонах ситуація із забезпеченням у компанії різна. Так, в Одесі відзначають майже повна відсутність А-92, у Запорізькій області на кількох АЗС відсутні всі бензини.

У Житомирській області більшість АЗС працює без перебоїв.

«Проблеми із забезпеченням так повністю і не були вирішені. На якийсь період вдалося наповнити деякі станції бензинами А-92 і А-95. При цьому фірмові марки Екто практично були відсутні весь цей час з кінця листопада», – повідомив OilNews один з учасників ринку, близьке до компанії.

За даними учасників ринку, перебої з паливом пов’язані зі зміною системи забезпечення, зокрема, з припиненням закупівель у лукойлівських структур і переходом на придбання палива в операторів внутрішнього ринку.

Що стосується дестабілізації відпуску палива за картами і талонами, то, як повідомляв OilNews, вона була викликана розпорядженням нового глави «ЛУКОЙЛ-Україна» Ільхама Мамедова призупинити роботу з фірмами-посередниками, які торгують картками і талонами «ЛУКОЙЛу». 

Як повідомлялося раніше, 31 липня «ЛУКОЙЛ» заявив про продаж українського бізнесу інвестиційній компанії AMIC Energy Management GmbH, зареєстрованої в Австрії у жовтні 2013 року. За словами президента «ЛУКОЙЛу» Вагіта Алекперова, 240 АЗС і 6 нафтобаз в Україні були продані за $ 300 млн. У вересні заправки були дебрендовані і, як очікується, отримають нову торгову марку вже від нового власника.