На Житомирщині прогнали заїжджі 2 групи копачів бурштину

9 осіб, розділених на дві групи, які за допомогою спеціального обладнання намагалися організувати підпільні копальні в Олевському районі на Житомирщині. 

Під час проведення рейду по місцям видобування бурштину поблизу одного з сіл у поле зору працівників Олевського райвідділу міліції потрапили четверо невідомих осіб, які налаштовували мотопомпу і пожежні рукави. Неподалік цієї групи готувалися організувати підпільну копальню ще п’ятеро чоловіків.

Слідчо-оперативній групі, що прибула на місце події, вдалося поспілкуватися лише з двома з них. Інші ж, побачивши міліціонерів, розбіглися у різні боки, покидавши спеціальні обладунки. 

Як з’ясувалося, затриманими виявилися жителі Рівного, 30-ти та 28-ми років. Обох було доставлено до місцевого райвідділку міліції для з’ясування усіх обставин.

З місця події правоохоронці вилучили дві мотопомпи та 24 пожежних рукави, призначених для розмивання верхніх шарів ґрунту і видобутку «сонячного каміння».

Відповідна інформація була внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч.2 ст.15 ч.2 ст.240 (Замах на порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. У рамках відкритих за даним фактом кримінальних проваджень правоохоронці встановлюють інших причетних до організації незаконного видобутку бурштину осіб.

СЗГ УМВС України в Житомирській області