На прикордонному пункті на Житомирщині впіймали одесита, що віз секс-рабинь до Німеччини. Відео

Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Одещини затримали 40-річного громадянина, який займався вербуванням українських жінок для вивезення їх за кордон з метою сексуальної експлуатації.

Про це повідомляють в УМВС Одещини.

У листопаді цього року чоловік завербував двох дівчат, віком 18 років та 21 рік, яких намагався вивезти до Німеччини. Але довести свій злочинний намір до кінця зловмиснику завадили одеські правоохоронці, які затримали його в автомобільному пункті пропуску «Виступовичі», що в Житомирській області.

Наразі чоловікові повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Згідно вказаної статті, вербування кількох осіб з метою експлуатації, карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Зараз підозрюваний перебуває під домашнім арештом – саме такий запобіжний захід був обраний йому Приморським районним судом м. Одеси. Триває слідство, після завершення якого усі зібрані матеріали будуть передані до суду для прийняття відносно зловмисника законного рішення.