Повернення скандальної фірми у держзакупівлі Житомира – продасть Лісовому берегу шинки на 700 тис. грн.

Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій “Лісовий берег” Житомирської облради визначився з переможцем на постачання шинки.

Про це пише “Вісник державних закупівель”.

Так, торги виграла житомирська фірма ПАТ “ПРОДЦЕНТР” Ганни Толоконнікової. Вона запропонувала 63,27 грн/кг і це на декілька гривень більше, ніж підприємство Облспоживспілки „Житомирська міжрайонна заготівельно – збутова база”

 Загалом “Продцентр” продасть 10 тис. 950 кг шинки на суму 692 тис. 806.5 грн. (з ПДВ)

До речі, в інтернеті з’явився лист від заступника голови облради Руслана Годованого до керівників комунальних закладів з проханням розглянути фірму в якості постачальника. Згідно листа, фірма нібито звернулась до керівництва облради з проханням “про підтримку у вирішенні питання в забезпеченні продуктами харчування підприємств”.

Коментуючи у фейсбуці свій лист, Руслан Годований зазначив, що “…це лист щодо розгляду комерційної пропозиції підприємтсва, яке звернулось до обласної ради з проханням розіслати нашим установам інформацію про діяльність данного підприємтсва, якщо Ви знаєте про факти прошу надати…”

Як писав Репортер, після того, як ПАТ “Продцентр” замість масла в дитсадки Житомира постачало спред , розгорівся скандал. Проти постачальника в прокуратурі порушили навіть кримінальну справу. При цьому фірма й надалі вигравала торги. Деякі депутати навіть пропонували за це звільнити екс-начальника освіти Надію Поліводу. Але рішення не пройшло. Фірму пов’язують з екс-заступником міського голови Володимиром Кропивницьким, власником якої, згідно зі SMIDA, станом на 2012 рік, він був.