У Коростені чорнобильцям вручали медалі “За мужність”

14 грудня 1986 року на ЧАЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком.

Щорічно 14 грудня в Україні проводиться День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. 

У Коростені з нагоди цієї дати медалі за “Мужність” ВГО “Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи” отримали 14 ліквідаторів з району 1-ї категорії.

Їхні імена:

Павло Бех

Олексій Колесник

Леонід Ярошенко

Юрій Огданський

Володимир Шлюхарчук

Валерій Яблонський

Анатолій Дарманський

Олексій Дем’янчук

Анатолій Яцук

Микола Клименко

Павло Дідківський

Валерій Шинкар

Юрій Назарчук

Анатолій Клименко.

Ліквідаторів з Коростенського району районна влада вшанувала вперше за всі роки, які минули після аварії на ЧАЄС.

Вручав медалі в.о голови Коростенської РДА Сергій Дмитрук. Він подякував ліквідаторам аварії на ЧАЕС за мужність та побажав здоров’я й достатку.

Зустріч чорнобильців з керівником району пройшла за участі голови Коростенської міської організації ВГО “Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи” Віталія Юшкевича, головного лікаря коростенської районної лікарні Івана Камінського та заступника голови РДА Катерини Скляревської.

Чорнобильці відзначили, що після Революціїх Гідності влада стала відкритішою, однак в системі залишилося багато людей, які зверхньо ставляться до громадян, які приходять в органи влади, щоб отримати законні оздоровчі путівки, що спричиняє незадоволення та соціальну напругу.

Тому, на переконання чорнобильців, такі чиновники, мають бути люстрованими, а на їх місце повинні прийти люди, для яких влада – не самоціль, а можливість бути корисним державі.