У Житомирі в прокурорів вимагали землю для воїнів АТО та розслідувати, нарешті, “майданівські” справи. Фото. Оновлено

З півсотні активістів 1 грудня прийшли до обласної прокуратури.

Запалили шину, принесли квіти з чорними стрічками.

Таким чином, за словами активістів, вони хочуть “привітати” прокурорів з їх професійним святом. Кажуть, жодна справа по побиттю євромайданівців не розкрита до цих пір. Окрім того, вони вимагають, щоб прокурори відмовились від землі у місті на користь воїнів АТО. Мовляв, на розробку проектів по землі 25 заяв. А коли землю хотіли повернути і віддати солдатам, 15 прокурорів написали заяву про порушення їх конституційних прав.

До того ж, активісти вимагають люстрації та звільнення керівництва прокуратури.

Наразі вони увійши в зал засідань, де керівництво області вітало працівників прокуратури.

Головний прокурор області Лубчук пообіцяв розібратись та сказав, що все розслідують. І закликав створити комісію по розслідуванню та запевнив, що люстрація відбувається, а два прокурори вже відмовились від землі.

Правда активісти відповіли, що не хочуть ніяких вже комісій, адже ще  2 жовтня їм обіцяли, що буде звіт. Нині, твердять, вже 1 грудня. Тому вимагають негайного звіту та заяв від прокурорів про відмову від землі, а від деяких, як наприклад, міського прокурора Сича, заяву на звільнення.

Після обласної вони відправились до військової прокуратури.

Як повідомили активісти, у віськового прокурора вони вимагали кримінальної справи проти директора бронетанкового заводу Сергія Бутенка. Сказали, хай готує подання. яке вони повезуть до Генпрокуратури.

До того ж, завтра о 14 год. в прокуратурі звітуватимуть по виставленим вимогам  керівництво прокуратури та області.

У військовій прокуратурі. Фото Lydmila Nik