У Житомирі відкривають “Живу Бібліотеку”

В середу 10 грудня о 15.00 в Житомирі в обласній бібліотеці ім.О.Ольжича (Новий бульвар) стартує проект “ЖИВА БІБЛІОТЕКА” – “Мої права -моя свобода”, книгами у якій будуть цікаві та активні люди міста.

До заходу приєднаються житомирські волонтери та громадські активісти, про яких ви багато чули й читали, але не мали можливості поспілкуватися особисто. 

Крім цього, виступити у ролі книжки погодилася сімейний фотограф, яка реалізовує соціальні проекти і знімає вихованців дитбудинків; священик Михайлівського собору, який перейшов на службу сюди після окупації Криму; керівник соціально-інтерактивного театру; викладач підліткового клубі по роботі із особливими дітьми та багато інших. 

Подібні проекти у Житомирі – рідкість, тож організатори обіцяють, що «Жива бібліотека» буде ціавою та пізнавальною абсолютно для всіх.

Передбачено, що «живими» книгами стануть волонтери та активісти Світлана Іщук, Тетяна Докиль, Олександр Таргонський, Юрій Жуковський, Олег Бойко, отець Володимир з Михайлівського собору, веган Сергій Шимко, хлопець із незламною життєвою позицією Леонід Балдін, керівник інтерактивного театру «Життя» Інна Палько, сімейний фотограф Тамара Рикун. Саме вони розповідатимуть про себе і відповідатимуть на питання читачів.

Робота «Живої бібліотеки» одночасно проходитиме у 8-10 групах і кожен учасник матиме на спілкування з відвідувачами 20 хвилин.

Щоб стати читачем «Живої бібліотеки», потрібно перед заходом зареєструватися в бібліотекаря, який працюватиме при вході до «Живої бібліотеки». Це абсолютно безкоштовно, однак читачі повинні дотримуватися певних правил: за раз можна брати одну книгу, найкраще – ту, яка найменше подобається. 

Повернути її назад у бібліотеку потрібно в такому ж фізичному та психічному стані не пізніше ніж за 20 хвилин. Книгам можна ставити будь-які запитання, головне – це бути відкритим до діалогу й мати бажання довідатися щось нове. 

Звісно ж, у «Живій бібліотеці» немає місця образам. 

ПРАВИЛА РОБОТИ «ЖИВОЇ БІБЛІОТЕКИ»:

✔ користування безкоштовне для всіх зареєстрованих читачів; 

✔ коли ви реєструєтеся, тим самим погоджуєтеся дотримуватися правил роботи «Живої бібліотеки»; 

✔ усі книги перераховані в каталозі, представленому на стійці реєстрації; 

✔ після того, як ви обрали книгу, котру хотіли б почитати, зверніться до бібліотекаря, щоб узгодити час, коли ця книга буде доступною; 

✔ одночасно можна брати лише одну книгу;

✔ книги можна резервувати, але не більше трьох за раз; 

✔ повернути книгу назад необхідно не пізніше, ніж через 20 хвилин, цілою та неушкодженою; 

✔ у «Живій бібліотеці» не буває дурних, незручних або гострих питань; так само немає місця для образ – словесних чи фізичних; 

✔ забороняється завдавати книжкам шкоди: виривати сторінки, розливати на них напої, малювати й писати на них та в будь-який інший спосіб принижувати їхню гідність; 

✔ книга має право зупинити розмову в будь-який час, якщо читач порушує правила.

За довідковою інформацією звертатися за телефоном: 096 160 78 11 (Юлія).