В церкві Слов’янська батюшка вимагав прибрати український прапор під час панахиди за загиблим бійцем 95-ї бригади

Священик в православної церкви Московського Патріархату в Слов’янську вимагав прибрати український прапор під час панахиди за загиблим в аеропорту Донецька військовим 95-ї аеромобільної бригади.

Про це «Острову» повідомив громадський активіст, волонтер Ігор Сенченко.

“Вчора ховали бійця житомирської 95 аеромобільної бригади у нас в Слов’янську на кладовищі. Була громадська панахида на площі, потім поїхали на цвинтар. На кладовищі невелика церква Московського Патріархату. Ну, церква, і церква … У моєї дочки на плечі був накинутий український прапор”, – розповів Ігор Сенченко.

За його словами, спочатку цим фактом обурилася одна з жінок при церкві. 

“Вона відразу говорить:”Прапори звідси поприбирати”. Потім батюшка безпосередньо підключився:”Забирайте цю пропаганду!”. Я їм кажу: «”Почекайте, це не пропаганда. Ми в Україні. Це моя дочка, у неї український прапор – не американський, чи не російський. “Це пропаганда, прибирайте. Шеврони, гаразд, нехай залишаються”, – передав діалог зі священнослужителем Сенченко.

Через те, що інцидент виник на похоронах, люди не стали піднімати скандал, однак, були дуже обурені. Шістнадцятирічна дівчина зняла прапор з плечей і під час панахиди тримала його в руках.

Як повідомили ЗМІ Слов’янська, 11 грудня відбулася громадянська панахида за загиблим військовослужбовцю 95-ї аеромобільної бригади Збройних Сил України 28-річним Андрієм Ременюком, який загинув 8 грудня в бою при обороні міжнародного аеропорту “Донецьк”. 

Провести в останню путь бійця 95-ОАМБ зібралися його родичі, товариші по службі, бійці інших військових підрозділів, працівники міської ради та мешканці міста. По закінченні панахиди відбулася скорботна хода. Поховали бійця на Північному кладовищі міста.