Вчора ми сформували уряд

З великою гордістю хочу повідомити, що віце-прем’єр-міністром регіонального розвитку та ЖКГ обраний наш земляк Геннадій Зубко. Йому також доручили займатися відновленням зруйнованого Донбасу.

Я дуже радий, що міністром соціальної політики став Павло Розенко, з яким я познайомився під час передвиборчої кампанії, коли він відвідував Житомир.

Сподіваюся на плідну співпрацю з цією людиною в рамках роботи по соціальному забезпеченню наших громадян, особливо інвалідів.

Переконаний, що ми з ним також тісно співпрацюватимемо і активно займемося вирішенням проблем наших поранених бійців. Зокрема, таким важливим питанням, як реабілітація хлопців, що отримали травми під час АТО. Ми повинні їм допомогти відновитися і вести повноцінний спосіб життя.

Дуже приємною новиною для мене є обрання міністром АПК мого давнього друга, Олексія Павленка. Ми, до речі, більше 15-ти років знайомі. Я думаю, що це молода і дійсно перспективна людина, фахівець своєї справи.

Міністром інфраструктури був призначений Андрій Пивоварський. Я вже писав, що він має 2 вищі освіти, одну з яких отримував у США. Як на мене, це стратегічне міністерство і його потрібно довірити професіоналу. У нас серйозні проблеми з дорогами, портами, магістралями. Під час обговорення його кандидатури на фракції, я одразу задав йому питання про нашу залізничну станцію і запропонував відновити рух пасажирських потягів через Житомир.

Міністерство палива та енергетики очолив Володимир Демчишин. Це молода та дуже порядна людина. Президент взяв особисту відповідальність за нього.

Приємно бачити у новому уряді іноземних фахівців, зокрема Айвараса Абромавічуса, якого призначили міністром економіки, і Наталію Яресько, яка очолила Міністерство фінансів.

Міністерство охорони здоров’я – відомство, яке в Україні вважається одним з найкорумпованіших, очолив колишній міністр охорони здоров’я, праці та соціальних справ Грузії – Олександр Квіташвілі. У свій час йому вдалося реформувати медичну систему Грузії. Ми з ним поспілкувалися і, на мою думку, він налаштований рішуче. Хоче подолати корупцію в українській медицині і, переконаний, у цієї людини є всі шанси це зробити.

Віце-прем’єром в уряді призначено Валерія Вощевського, а міністром Кабінету міністрів стала Ганна Онищенко.

Головою новоствореного міністерства з інформаційної політики був призначений Юрій Стець, який раніше керував 5 каналом.

Міністерство екології та природних ресурсів очолив Ігор Шевченко.

Віце-прем’єр-міністром та керівником міністерства культури став В’ячеслав Кириленко.

П’ять міністрів зі старого складу залишилися на своїх посадах, а саме: глава МВС Арсен Аваков, очільник Міноборони Степан Полторак, керівник МЗС Павло Клімкін, міністр освіти та науки Сергій Квіт та міністр юстиції Павло Петренко.

Вчора, на мою думку, був сформований уряд, який, врешті решт, зможе повести Україну в європейське майбутнє. Я безмежно радий, що уряд складається зі справжніх реформаторів: людей, які є досвідченими професіоналами.

2015 рік, за словами прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, буде дуже складним. Але ми знайдемо шляхи до подолання кризи, зробимо впевнений крок вперед до європейського майбутнього.

Дякую всім за підтримку! Слава Україні!