Як у Житомирі підвозять м’ясо в м’ясний павільйон

У Житомирі продовжують надходити скарги на якість м’яса, яке реалізовується в м’ясному павільйоні Житнього ринку.

Зняте на камеру відео підтвердило факт того, що за сплату в’їзду на територію Житного ринку, охоронці, беручи 10 гривень коштів, не видають квитанції (близько 400 машин в день), та те, що привезене м’ясо потрапляє на прилавок без перевірки у лабораторії.

Голова обспоживспілки Степан Григор’єв каже, що машини мають “обілечувати”, адже вони ламають асфальт і зимою потрібно чистити сніг, але цього не відбувається і невідомо куди й кому йдуть ці кошти.

Друге питання: згідно правил, продавці м’яса спочатку проходять перевірку товару у ветеринарній лабораторії ринку, потім сплачують у касу гроші за торгівлю і тільки після цього – продають свій товар у м’ясному павільйоні.

Якою є ситуація з контролем за якістю м’яса на Житньому ринку Житомира насправді – дивіться у сюжеті, знятому комісією громадської ради при ОДА.

Основний висновок: більша частина м’ясної продукції заводиться на територію ринку через головний вхід – минаючи лабораторію і касу, і, судячи з того, як охорона впевнено і безперешкодно пропускає товар – адміністрація ринку в курсі того, що відбувається.