Житомирська митниця конфіскувала товарів на 4 млн. грн.

Серед найбільш важких правопорушень митники виявили 23 факти незаконного переміщення наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, повідомили в Житомирській митниці, підбиваючи підсумки січня-листопада.

З незаконного обігу вилучено 2 кг метадону (аналог героїну); 9,9 г канабісу (марихуани); 414 пігулок психотропних речовин (Лоразепам, Клоназепам, Тофізопам, Діазепам, Бромазепам) та 2,5 кг прекурсорів (калію перманганат).

У результаті судового розгляду прийнято 165 рішень про застосування конфіскації предметів правопорушення на суму 4 млн. грн. та накладення на правопорушників штрафів на суму 4,5 млн. грн.

Митницею розглянуто 174 справи про порушення митних правил, постановами у яких на правопорушників накладені штрафи на загальну суму 953,4 тис. грн. Крім цього, укладено одну мирову угоду за зверненням особи, яка вчинила порушення митних правил та звернулася із заявою до митниці з проханням про припинення справи про порушення митних правил шляхом компромісу.

загалом митницею порушено 410 справ про порушення митних правил на суму 7,5 млн. грн. Найчастіше порушники намагаються приховати товари від митного контролю або не декларують їх.