Житомирські діти попросили у Діда Мороза, щоб Порошенко “гарно керував Україною”

Спільний зворушливий лист Діду Морозу написали житомирські діти 4 грудня. На День Святого Миколая, 19 грудня, дитячі бажання організатори заходу – телеканал СК1 та керівниця дитячої театральної студії Аліна Зубова – офіційно передадуть доброму Діду Морозу на «Острові розваг».

«Програма «Новий рік під час війни» це насправді дуже серйозна тема. І спеціально для завершення цієї програми ми вирішили зняти ролик про те, як дітки пишуть лист з побажаннями миру. А 19 грудня всі ці листи віднесемо Діду Морозу», – пояснила журналіст СК1 Яна Черпицька.

Лист Діду Морозу від житомирських дітей складався з побажань шести маленьких житомирян, які є акторами театральної студії Аліни Зубової. Дітки писали щирі рядки про війну та мир.

«Будь ласка, Дід Мороз, любий, я хочу, щоб в Україні війна перестала бути», Юля, 7 років.

«Дорогий Дід Мороз, я хочу, щоб в Україні був завжди мир і, щоб солдати на війні не помирали, щоб вони жили вічно. Я хочу комп’ютерну гру GTA: San Andreas, але якщо в Україні буде мир мені вона не потрібна», – Нікіта, 9 років.

«Я хочу, щоб всі країни завжди були дружні та ніколи не сварилися», – Каміл, 6 років.

«Любий Дід Мороз, я хочу, щоб всі країни між собою дружили і наш президент Петро Порошенко гарно керував Україною», – Аліна, 6 років.

«Любий Дід Морозе! Я хочу коробку MonsterHigh для кільця і щоб наші вороги дружили один з одним і не сварися», – Марина, 7 років.

«Любий Дід Мороз, я хочу, щоб був мир і спокій на Землі, будь ласка», – Рома, 8 років.

Аліна Зубова перед заходом пояснила своїм вихованцям, наскільки серйозним і важливим є їхнє завдання: «Ми зараз будемо писати лист до Діда Мороза. Ви уявляєте, як це класно?», підбадьорювала малечу Аліна.

Вона розповіла, що прагне разом з дітками донести надзвичайно важливе повідомлення до дорослих – діти насправді все розуміють:

«Ми хочемо акцентувати увагу на тому, що сьогодні діти не просять в Діда Мороза як раніше, іграшок, цукерок чи айпадів, а просять, щоб в України був мир, щоб закінчилась війна. Важливо, щоб дорослі нарешті звернули увагу на дітей, тому що діти це підростаюче покоління, вони все бачать і розуміє по-своєму. Якщо неправильно їм пояснити цю ситуацію, то це буде наче вибухівка сповільненої дії. Слід збагнути, що діти хвилюються і переживають так само, як дорослі, коли бачать, що батьки поводять себе не так, як завжди», пояснила Аліна Зубова.

20 хвилин