​Житомирські діти з особливими потребами дефілювали в теплому одязі швейної фабрики “Марічка”

Вперше у Житомирі відбувся показ мод у якому взяли участь діти та молодь з особливими потребами.

Ініціаторами благодійного показу виступила дитяча громадська організація «Все робимо самі» з метою соціалізації та адаптації дітей і молоді з обмеженими можливостями в суспільстві.

Богдан Купчинський, голова міської громадської організації « Все робимо самі» каже, що організація, яку він очолює, робить все для того, щоб соціалізувати дітей з особливими потребами. 

“Вони мають заробляти собі на життя, а не чекати на подачки. Тому ми сьогодні показали їх таланти в ролі моделей. Це для дітей важливо, бо вони мають зрозуміти, що в житті потрібно щось здобути, а не просто взяти”, – сказав Купчинський.

Впродовж вечора хлопці та дівчата виходили тричі на подіум. Перший раз вийшли у своєму повсякденному одязі. Другий раз – у одязі Житомирської швейної фабрики «Марічка», яка є співорганізатором заходу. 

Зручні толстовки і футболки, спортивні штани та легінси, сукні та туніки – це те, що самі собі вибрали юні моделі та їх батьки. Одяг зручний і щонайважливіше – теплий.

Сурен Геворгян, директор фабрики «Марічка» розповів, що деякі моделі одягу спеціально швидко шили на замовлення, переважно батьків. 

“В першу чергу їм потрібно, щоб було зручно і тепло в ньому. Про захід і про участь я взнав тиждень тому. Але це не завадило погодитися на участь. Весь одяг ми подарували дітям, а також надали можливість купувати у нас інші речі зі знижкою за дисконтною карткою”, – повідомив Геворгян.

Третій вихід під назвою «Новорічний бал» відбувся у маскарадних костюмах. Їх люб’язно надав Палац культури.

Між виходами моделей виступали співачки з Житомира та Києва.

Першою виступила юна співачка Тетяна Шиян з піснею Володимира Шинкарука « Не питай». Це стало ще символічно тим, що саме 15 грудня було 9 днів, як нема з нами Володимира Федоровича.

Потім виступали учасники шоу-театру «Клем», які як завжди подарували гарний настрій. Родзинкою вечора був виступ Заслуженої артистки України Марини Одольської, яка спеціально присвятила пісню одному із учасників показу Андрію Хробусту, адже у нього був День Народження. Щирі вітання і задування свічок на торті розчулили присутніх.

На завершення заходу організатори приготували особливий сюрприз – виступ оперної Діви України Олени Гребенюк, яка просто полонила серця присутніх та експертів, які оцінювали здібності починаючих моделей.

Серед запрошених були: житомирська поетеса Марія Рудак, дизайнерка Маргарита Козак, керівник шоу-театру «КЛЕМ», заслужений діяч естрадного мистецтва України Олександр Нечаєв, депутати Житомирської міської ради Валерій Онопрієнко та Михайло Пухтаєвич, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь. Всі вони долучились до вітань і надали грошову допомогу учасниками.

Ресторан «Анна» вже не вперше допомагає громадській організації « Все робимо самі». Без них це свято б не відбулося.