Житомирські педіатри за цей рік обстежили близько 120 тис. дітей

В Житомирській обласній дитячій клінічній лікарні за цей рік отримали   діагностичну, консультативну та лікувальну медичну допомогу близько 120 тисяч дітей.

Про це проінформував головний лікар закладу Віктор Марченко, під час прктичної конференції 11 грудня, повідомляють в департаменті охорони здоров’я ОДА.

Це майже кожна друга дитина в області.

“Всього за 30 років діяльності обласної дитячої лікарні: у стаціонарі проліковано майже 350 тис. дітей; у консультативній поліклініці надано майже 2 млн. консультацій; проведено понад 112000 оперативних втручань дітям; впроваджено понад 1500 нових методик діагностики та лікування; розроблено 190 раціоналізаторських пропозицій;отримано 21 патент на винахід”, – зазначають в повідомленні.

На сьогодні, зазначив Марченко. заклад має у своєму складі цілодобовий стаціонар на 420 ліжок за 24-ма профілями; п’ятнадцять клінічних відділень, у тому числі три відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії та шість параклінічних відділень; консультативну поліклініку; спеціалізований центр по наданню допомоги дітям із гострою травмою та філію кафедри дитячої хірургії Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика з курсу «Абдомінальна лапароскопічна хірургія дитячого віку».