Житомиру надають можливість збудувати стадіон за кошти УЄФА

Житомиру запропонували збудувати стадіон за кошти УЕФА у рамках програми фінансування “Хет-Трик” ІІ і ІІІ.

Федерація футболу України рішенням виконкому від 3 грудня 2014-го року переспрямувала кошти з будівництва спорткомплексу у місті Вишгород Київської області на будівництво стадіонів для дитячо-юнацького футболу в регіонах, які найбільше цього потребують.

Регіональним футбольним федераціям доручено донести інформацію про цю можливість до місцевих чиновників, від рішення яких залежить виділення земельної ділянки під будівництво стадіону.

Про це під час підбиття підсумків футбольного року у Житомирі повідомов виконавчий директор ЖОФФ Олег Янчевський.

Фактично, Житомиру, який чи не найбільше в Україні цього потребує, дарують стадіон – чиновникам варто лише скористатися нагодою й виділити земельну ділянку.

Заявки від міст приймаються в ФФУ до 20-го січня 2015-го року. Президент ФФУ звертається до Президента України з клопотанням щодо сприяння у відведенні органами місцевого самоврядування земельних ділянок під будівництво стадіонів.

Чи скористається такою можливість житомирська влада, зважаючи на те, що в місті відсутній стадіон, а миттєве і повне сприяння у відведенні земельної ділянки у разі нерозуміння житомирськими чиновниками потреби в стадіоні для обласного центру готовий надати Коростень?

Житомир, на разі, є територією, вільною від великого футболу, у першу чергу, через те, що місцеві керманичі не сприймають проблему відсутності стадіону нагальною.

При тому, що місто має славні футбольні традиції, вболівальників, однак, Житомиру, на жаль, не щастить з керівниками, готовими жити потребами міста.

Під час минулої сесії міської ради з інформацією про можливість побудови у місті стадіону за кошти УЕФА виступив голова ЖОФФ Олександр Коцюбко.

Проект розроблений з метою реалізації програми розвитку інфрастуктури ФФУ щодо проектування та будівництва стадіонів з футбольними полями зі штучним покриттям в 27-ми регіональних федераціях футболу.

Поле, яке може бути збудовене в Житомирі, матиме розмір 105х68 метрів та трибуни на 400 місць. Передбачається зведення блок-роздягалень для двох команд, 2 тренерських приміщення, штучне освітлення стадіону шляхом влаштування 6-ти освітлювальних опор заввишки 18 метрів, 3-метрова огорожа вздовж бокових ліній, встановлення електротабло.

Вибір земельної ділянки орінтовною площею не меншу 1,5 га здійснюється згідно ДБНів, а також нормативів, правил та регламентів УЕФА та ФІФА.

До сьогодні у Житомирі земельні ділянки для побудови футбольних стадіонів не виділялися, натомість, у місті нефункціональний центральний стадіон, а на слуху – виділення земельних ділянок під приватну власність для наближених до влади осіб.