Житомиряни на візках зможуть скористатись “соціальною автівкою” не більше 5 разів на місяць

У Житомирі запроваджено послугу “Соціальне авто”.

Вже з наступного тижня люди з інвалідністю зможуть скористатися даною послугою. 

Про це поінформувала на брифінгу начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Любов Петренко, повідомляють в міській раді.

“Всього у Житомирі нараховується понад 20 тисяч людей з інвалідністю, більше 400 людей, які пересуваються за допомогою візка”, – зазначила Петренко.

Житомиряни на візках зможуть скористатися цією послугою не більше 5 разів на місяць для поїздок до лікувальних закладів та відділень реабілітації і до органів влади, розташованих у місті Житомирі.

Загалом автівка для людей з інвалідністю 1 та 2 груп та дітей із захворюванням опорно-рухомого апарату, які пересуваються за допомогою візка та не мають у користування автомобільний транспорт.

Спеціально обладнаний автомобіль знаходиться на балансі Житомирського міського територіального центру соціального обслуговування Житомирської міської ради. Фінансування послуги здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету.

Замовлення послуги здійснюється за телефоном 36-02-24.

Окрім того, згідно положення про  “Соціальне авто”, замовлення на отримання послуги приймаються надавачем послуг в будь-який спосіб від отримувачів послуги не менш, ніж за добу до запланованої поїздки, з 8.00 до 17.00 щоденно.

Правда, екстрені замовлення можуть бути виконані при наявності вільного часу в графіку руху спеціально обладнаного автотранспорту або у випадку збігу з іншим маршрутом.

У разі надходження двох або більше замовлень на один і той же час, послуга надається в порядку черговості надходження замовлень.

А от як зможе одна автівка задовольнити усіх візочників, які їздять на лікування майже в один час, покаже час.