​300 дітей із інтернатів та дитбудинків відвідали благодійне свято «Різдвяна зірка»

Неймовірне свято під назвою «Різдвяна зірка» влаштувала Всеукраїнська Молодіжна Організація «СЯЙВО», спільно з ГО «Житомирська обласна община вірмен «Еребуні», для трьохсот дітей із різних дитячих будинків та інтернатів Житомирщини.

Святкова вистава від акторів Житомирської обласної філармонії не залишила байдужими дітлахів. Під час перегляду вони могли веселитися з казковими героями та брати участь у різноманітних конкурсах.

Організатори заходу кажуть: вони доклали зусиль, аби діти, позбавлені батьківського піклування, напередодні свят не почувалися самотніми.

«Основна роль – це дарувати радість, бо кожен з нас був колись дитиною і з нетерпінням чекав, коли настане Новий рік, щоб зазирнути в казковий настрій цього свята. Організація “Сяйво” по-перше вже більше 10-ти років як робить свій вклад в організацію цих свят. З цього року ми з вірменською громадою у Житомирській області вирішили провести це свято, щоб діти наші порадувалися та мали гарний настрій» – зазначив Грант Даян, голова Житомирської обласної общини вірмен «ЕРЕБУНІ» та головний спонсор події.

Президент ВМО «СЯЙВО» Дана Мєнібаєва каже: “Цим дітям потрібно ще більше турботи, бо вони позбавлені піклування рідних людей. Сьогодні ми всі взяли відпустки, щоб приїхати і провести час з дітьми. Тому у нас і атмосфера інша: все душевно і ви самі це відчуєте.”

Після вистави на дітей чекав новий сюрприз – святковий обід у ресторані. Кондитери приготували для малят велетенський торт. Ведучим свята став телеведучий Данило Грачов. Звісно, не обійшлося і без подарунків від діда Мороза, та фан-клубу – музею досягнень Братів Кличко. Від такого свята діти у захваті.

Згодом дітлахи досхочу могли потанцювати разом зі співачками Златою Огнєвіч та Анастасією Марковою, які приїхала у Житомир, щоб привітати малят.

Організатори переконують – вони і надалі будуть перейматися долею дітей. Грант Даян розповів, що наразі організація «СЯЙВО» готує документи для реєстрації у Лондоні, аби у подальшому брати активну участь у збільшенні соціальних гарантій для дітей-сиріт на законодавчому рівні. Фахівці організації розробили власні програми, реалізація яких дасть дітям більше можливостей для розвитку.