Екс-директора “Укрспирту”, якого підозрюють в розкраданні, сховали в безпечне місце бійці “Айдару”

Як повідомила прес-служба Державної фіскальної служби, екс-глава «Укрспирту» Михайло Лабутін і колишній головний бухгалтер підприємства Сергій Безродний оголошені в розшук. Обидва підозрюються в ухиленні від сплати податків і розкраданні державних коштів.

Раніше М. Лабутіну було пред’явлено підозру в розтраті коштів «Укрспирту» на 172 млн. грн. і ухиленні від сплати ПДВ на 28,2 млн. грн., проте його вивезли з лікарні представники батальйону «Айдар». 

На територію медичного центру, де знаходився керівник держпідприємства, зайшли більше 10 осіб, одягнених у камуфляжі і озброєних автоматами. Вони вивели М. Лабутіна з будівлі і вивезли у невідомому напрямку. Пізніше батальйон «Айдар» підтвердив, що це зробили вони. 

публикация Новости “Айдар”.

У жовтні 2014 року бійці батальйону були помічені під час зміни власників на Миропільської паперової фабрики (Житомирська обл.) – одного з найстаріших українських підприємств. 

Незважаючи на багаторазові звернення власників фабрики до керівників правоохоронних органів (МВС, Генеральної прокуратури, СБУ), підприємство досі перебуває під контролем нових господарів за відсутністю рішень судів, інших правовстановлюючих документів.  

Власники фабрики повідомляють, що ті, кого вони називають рейдерами, відпускають продукцію за готівку, не платять податки і все це відбувається при повному потуранні органів влади.

Раніше власники Миропільської паперової фабрики підтвердили свій намір повернути законну власність. Для цього вони планують вживати всі законні дії, аж до звернення в європейські судові інстанції.