Кондиціонери з 3D-камерою

Японський виробник електроніки Hitachi запустив кондиціонери, оснащені 3D-камерами, за допомогою яких забезпечується «розумне» охолодження простору або його обігрів.

Термін «3D-камера» у випадку з новими домашніми спліт-системами не має нічого спільного зі зйомкою стереоскопічної картинки. Технологія передбачає використання трьох датчиків зображення.

Перший з них (Image Camera) виконує точний моніторинг розташування і переміщення людей в приміщенні. Залежно від кількості людей і їх активності пристрій підтримує комфортний мікроклімат з урахуванням економії електроенергії.

Кондиціонер також забезпечений тепловізором, який визначає температуру повітря в ділянках простору, з якими стикаються частини тіла людей. Наприклад, така система, встановлена в дитячих кімнатах, дозволить в нижній зоні підтримувати безпечну для малюків температуру, коли ті грають на підлозі.

Третім компонентом 3D-камери є датчик, скануючий об’єкти в кімнаті (Things Camera). Це пристосування, яке функціонує в парі з інфрачервоним датчиком, зможе доставляти тепле повітря точно до ніг людей – в обхід столу або інших предметів меблів.

Розроблені Hitachi «розумні» кондиціонери вже у продажу (также есть мобильные кондиционеры). Їх вартість від $ 2200.