​На в’їзді до Києва по Житомирській трасі введено новий режим руху транспорту

На в’їзді до Києва по Житомирській трасі введено новий режим руху транспорту – можна їхати швидше, але з увімкненими фарами, пише “Автоцентр“.

Зокрема, при в’їзді в столицю інформаційно-вказівний дорожній знак 5.45 з табличкою «Київ» перенесений від КП дорожньо-патрульної служби ДАІ значно ближче до міста – в район повороту до спорткомплексу «Чайка».

Завдяки цьому дану ділянку дороги тепер можна проїхати швидше – адже на ній тепер діє обмеження швидкості, передбачене при русі за містом для доріг з окремими проїзними частинами для руху в різних напрямках – в 110 км / ч. Звичайно, при під’їзді до КП ДАІ потрібно обов’язково виконати вимоги встановлених там знаків, що знижують швидкість.

При виїзді зі столиці знак, який інформує про закінчення населеного пункту 5.46, також розміщений в районі спорткомплексу «Чайка» і після нього також можна збільшити швидкість руху до 110 км / год.

Враховуючи введені зміни щодо визначення дорожніми знаками початку і кінця міської межі Києва водіям потрібно також відповідним чином виконувати вимоги п. 9.8 ПДР по включенню денних ходових вогнів або ближнього світла фар при русі за містом в осінньо-весняний період часу.

Так, зокрема, при в’їзді в столицю фари можна вимикати тільки після проїзду знака «Київ», а при виїзді з міста – включати фари при проїзді знака, який інформує про закінчення населеного пункту. Працівники ДАІ можуть стежити за виконанням водіями даного пункту Правил.