Після заяви “даішника” про корупцію в місцевому ДАІ – до Житомира їде спецкомісія МВС. Оновлено

У МВС створюють спецкомісію, яка перевірить інформацію щодо корупції, яку оприлюднив житомирський даішник в інтернеті.

Про це повідомляють в МВС.

До її складу включать представників Департаменту внутрішньої безпеки, Інспекції з особового складу та Департаменту ДАІ. Для проведення перевірки комісія виїде до Житомира.

“У мережі Інтернет з’явилося відео, на якому людина у формі інспектора ДАІ розповідає про корупційні схеми в Управлінні ДАІ УМВС України в Житомирській області, а також про свою участь у скоєнні ряду корупційних злочинів”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, чоловік розповів, що був працевлаштований на службу після того, як дав невстановленій особі хабара в сумі 1,5 тисячі доларів США. Після цього упродовж 2010-2014 років керівники ВДАІ систематично вимагали у нього гроші, в результаті чого він був змушений займатись поборами з учасників дорожнього руху. Частину виручених коштів він начебто віддавав керівництву, а частину залишав собі та витрачав на особисті потреби.

Як зазначають в міліції, людина на відео є колишнім інспектором ДПС відділу ДАІ по обслуговуванню м. Житомира старшим сержантом міліції Борисом Бояркіним. Він був звільнений з органів внутрішніх справ наприкінці грудня 2014 року за систематичні прогули.

При цьому, на відео колишній міліціонер заявляє,  що щодня усі мають здавати своєму начальникові від 200 до 400 грн., які передаються через певний магазин. Він зазначив, що інспектори, які стоять на стаціонарних постах здають значно більше. Хто не здає призначену суму, відправляється працювати на штрафмайданчики.

Пізніше стало відомо, що на час проведення перевірки  від виконання свої службових обов’язків були відсторонені керівник УДАІ області, а також очільники підрозділів ДАІ м. Житомир та Житомирського району.