Поки канікули, школярів Житомира вчать бути успішними

Неймовірне щастя для одних та нудні тижні очікувань вдома для інших так обернулись затяжні канікули в школах та університетах для наших дітей. 

Бажання зекономити енергоресурси змусили владу відправити учнів та студентів на відпочинок на добрий місяць більше ніж завжди взимку. 

Аби цей час не минув даремно для старшокласників викладачі соціально-психологічного факультету університету Івана Франка започаткували проект «Майстерня успіху».

Це не просто можливість цікаво провести час для старшокласників. Тут можна отримати набагато більше і не лише знань. Головним чином викладачі університету допомагають дітям зрозуміти та навчитись вирішувати проблеми, які сьогодні стоять перед ними. 

Як правильно розподіляти сили, час, ресурси, аби встигати у навчанні? На що варто звернути увагу у підготовці до ЗНО? Як правильно обрати ВИШ для навчання? Ці та інші питання самотужки дітям даються важко, тому цей проект має життя.

«Сьогоденний темп життя не дозволяє, інколи навіть дорослій людині, правильно себе організувати. Набагато важче в цій ситуації учням та випускникам шкіл, яким потрібно обирати професію, готуватись до шкільних екзаменів та ЗНО. Діти опиняються в такій ситуації, коли вони все мають встигнути, але не знають як це зробити». – переконана викладач Наталія Портницька.

Заняття відбуваються, щосуботи за попередньою реєстрацією на сайті факультету. 

Кожного разу викладачі готують нову тему та форму для роботи із групою. Майстер клас, тренінг, семінар та багато інших цікавих форм для учнів є новими та несуть знання та нові знайомства. Але головним чином дають упевненість у своїх силах.

«Цей проект допомагає мені розкритися, допомагає знайти рішення певних моїх проблем. Я вже не настільки боюсь ЗНО, тому що знаходжусь в колі людей, які розуміють, підтримають та нададуть рекомендацію, якщо це буде необхідно» – школярка Софія.

«Майстерня успіху» – це проект для сучасної молоді, оскільки не завжди проблемам професійно-орієнтованого спрямування надають достатньої уваги в школах. Заплатити ж за приватні заняття із викладачами може не кожен тому для більшості учнів такі проекти – це єдина можливість гідно підготуватись та правильно обрати виш для вступу.

Дмитро Клименко,

спеціально для Репортера Житомира